Eğitim & Kurs

Akıcı Konuşmanızı Sağlayacak Diksiyon Tekerlemeleri ve Alıştırmaları

İyi bir konuşmacının akıcı bir anlatımı olması şart. Sizin akıcı konuşmanızı sağlayacak diksiyon alıştırmaları ile konuşmanızı güzelleştirmenize destek oluyoruz.

Yapmanız gereken alıştırmalar ve tekerlemeler ile hayal ettiğiniz diksiyona kavuşun. Bu sayede karşı tarafı etkilemeyi her zaman başarın.

Tekerleme Örnekleri

Akıcı bir konuşma için mümkün olduğunca, tekerleme söylemeniz dilinizin buna alışması açısından önemlidir. Diksiyonu geliştiren tekerlemeler adı altında yapmış olduğunuz araştırmalar, sizin tekerlemeler ile iyi bir hitap sanatı kazanmanızı sağlayacaktır.

  • Bir berber bir berbere bre berber beri gel diye bar bar bağırmış. Bizde bize biz derler, sizde bize ne derler? Gül dibi bülbül dili gibi,gül dibi bülbül dili.
  • Ocak kıvılcımlandırıcılardan mısın, kapı gıcırdatıcılardan mısın? Ne ocak kıvılcımlandırıcılardanım, ne kapı gıcırdatıcılardanım.
  • Dört deryanın deresini dört dergahın derbendine devrederlerse, dört deryadan dört dert, dört dergahtan dört dev çıkar. Paşa tası ile beş has tas kayısı hoşafı. Zaman saman satar, saman zaman satar.
  • Nankör nalbant nalları nallamalı mı, nallamamalı mı?
    Az kaz, uz kaz, boyunca kaz.
  • Ilgarcı ılgar, ılgıngillerin ılgancırı ılgalayarak, ılgıt ılgıt ılgılardı.
  • Üçüncü üçkağıtçı, üçetek üçleşerek üç teker arabayla süzüm süzüm süzülen süzgeçleri süzdü.
  • Sen seni bil, sen seni, bil sen seni, bil sen seni, sen seni bilmezsen patlatırlar enseni.

Diksiyon Alıştırmaları

Diksiyonunuzun gelişimi için sadece tekerlemeler yeterli olmayacak. Ses ve nefes egzersizleri de yapmalısınız. Bunun için ses egzersizleri arasında M sesinin tekrarı, N sesini tekrarı örnekleri verilebilir. Bunun dışında nefes egzersizleri için ise S sesinin ve F sesinin nef aldıktan sonra bu seslerle nefesi vermek olabilir. Akıcı konuşma için ne yapmalıyım sorusunun cevabında bu şekilde cevap verilebilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu