Eğitim & Kurs

Beyin Jimnastiği Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmeli?

Beyin Jimnastiği Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmeli? Günlük yaşamda sıklıkla duyulan beyin jimnastiği ile ilgili bilgi sahibi olmak yaşam kalitesini her zaman daha da artıracaktır.

Beyin Jimnastiği Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmeli? Beyin jimnastiği dikkat dağınıklığı gibi durumları ortadan kaldıran ve daha yaratıcı olmayı sağlayan bir tür öğrenme programı olarak ifade edilir. Bu jimnastiğin yapılması sosyal yaşantıyı da olumlu etkiler. Zekayı artırmanın ve beyin gelişimini hızlandırmanın en etkili yolu olan bu uygulama ile ilgili çok sayıda çalışma vardır. Düzenli olarak beyin jimnastiği yapan kişilerde günlük sorumluluklar daha hızlı ve eksiksiz olarak yerine getirilir. Aynı zamanda yaş ilerlese bile beyin her zaman daha aktif kalır. Beynin sağlıklı kalmasına yardımcı olan bu uygulama zihinsel yetkinliğin gelişmesine de katkıda bulunur.

Beyin Jimnastiği Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Beyin jimnastiği yapmak için farklı duyuları harekete geçirmek önemlidir. Akıldakileri azıya dökme, not alma, yürüyüş yaparken ders dinleme, videoları alt yazı ile izleme, kitapları sesli dinleme, kendi içinden tekrar etme gibi çalışmalar son derece etkili olacaktır.

Karşılaşılan her konu zihinde bir bütün olarak canlandırılmalıdır. Örneğin bir matematik konusu öğrenildiğinde bunun günlük yaşamda nasıl kullanılacağı düşünülebilir. Parçadan bütüne ya da bütünden parçaya doğru yapılan uygulamalar beynin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

En etkili beyin jimnastiği uygulamalarından biri kişinin bilmediklerini öğrenmeye gayret etmesidir. Bu durum yeni bir dil öğrenmek için de geçerlidir. Bilgiyi sıklıkla sınamak ve her geçen gün yeni bilgiler öğrenmek zihnin canlı kalmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda beyin geliştirici aktiviteler yapmak da işe yarayacaktır.

Beyin Jimnastiği Yöntemleri Nelerdir?

Etkili beyin jimnastiği yöntemleri arasında belleği test etmek, müzik aleti çalmak, yemek yapmak, kelime bilmeceleri oynamak, el göz koordinasyonunu geliştirmek, baskın olmayan eli kullanmak, kağıt oyunu oynamak, matematik işlemlerini akıldan çözmeye çalışmak, hafızadan harita çizmek gibi uygulamalar vardır. Yapılacak işlem ne kadar beceri gerektirirse beynin gelişmesi için o kadar etkili olacaktır. Özellikle günlük yaşamda kullanılmayan diğer eli yemek yerken, yazı yazarken ya da müzik aleti çalarken kullanmak son derece etkili olacaktır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu