Sağlık

Bel Tutulması Nasıl Geçer?

Bel tutulması bel üzerinde bulunan kasların kasılması anlamına gelmektedir. Bel kaslarının kasılmanın sebepleri arasında en önemlisi, adalenin ani şekilde zorlanması sonucu bel tutulması meydana gelmektedir. Bu duruma bağlı olarak kasın kasılması problemine halk dilinde bel tutulması adı verilmektedir. Bel tutulmasına neden olan sebeplerden bir tanesi, ıslak ve rüzgârın adaleyi zorlayabilmesidir. Islak bir belle bir araya gelen rüzgâr, gece saatlerinde belin açıkta kalması ya da camın açık kalması adale kasılabilmektedir. Bu yüzden bel tutulması oluştuğunda adalelerin kasılmasından ağrılar meydana gelmektedir.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bazı insanlar üzerinde sık sık bel tutulması sorunu ortaya çıkabilir. Bazı insanlarda yılda bir, bazı kişilerde ayda bir bu problemler görülebilmektedir. Genel olarak bahar ve son bahar ayları içerisinde bel tutulması şikâyetleri ortaya çıkmaktadır. Bu aylar içerisinde dışarı çıkarken ne giyileceği konusunda tam karar verilmemesidir. Çünkü bu tür hava şartlarında bu mevsimlerde değişiklikler çok fazla olmaktadır. Bazı insanlar üzerinde stres, sıkıntı ve gerginlik sebebiyle hafif bir bel nemlenmesi, soğuğa maruz kalınca tutulmaya dönüşebilmektedir.

Bel Tutulması Tedavisi

Bel tutulmasında doktora gitmeniz tavsiye edilmektedir. Ev içerisinde de bazı yöntemler yer almaktadır. Evde ilk olarak belin tutulan bölgesine sıcak pres uygulaması, dayanılabilecek derecede küvet içerisine su doldurularak dayanıldığı kadar süre beklemek yararlı bir işlem olarak yer almaktadır. Uygulanmak istenen ısı yöntemi sulu yöntem olması gerekir. Bununla beraber yüzme sporu, basit şekilde yapılacak bel egzersizleri, kolları da tamamen hareket ettirerek yürüyüş yapmak gibi egzersizlerde bel etrafında gelişecek olan ağrıları iyileştirmede fayda sağlamaktadır. Ancak bir kaç gün içerisinde geçmeyen bel ağrılarında her zaman fizik ortopedi uzmanına ya da beyin cerrahi uzmanına gitmek gerekmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu